Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste kølemåtte til hunde: Se de 3 udvalgte kølemåtter til hunde i 2021

Bedste kølemåtte til hunde: Se de 3 udvalgte kølemåtter til hunde i 2021

Den bedste kølemåtte til hunde er den der gradvist kan afkøle hundens kropstemperatur og er nem at rengøre og tørre af. Vælg en hunde kølemåtte i gel el.lign. afkølende materiale, så du slipper for brug af elektricitet og vand, når din hund skal køles ned i sommervarmen. Bliv klogere på valg af hundekølemåtte og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Elskerdyrs hundeejer & hundeguru
Priser er opdateret i dag lørdag d. 4 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 1. april 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Companion hunde kølemåtte

Konklusion: Her er den bedste kølemåtte til hunde

Companion hunde kølemåtte er udvalgt af Ernst E. Olesen, som den bedste kølemåtte til hunde i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af afkølende måtter til hunde

Med en kølemåtte til hunden kan du hjælpe din bedste ven igennem de varme sommerdage. Den kan bruges både på gulvet, i hundekurven og i bilen. Hvor end din hund foretrækker at ligge.

Kølemåtter til hunde findes i flere størrelser. Du kan altså let finde en passende størrelse til lige præcis DIN hund. Kølemåtten aktiveres, når hunden berører puden og køler hundens kropstemperatur ned i flere timer, inden den skal genaktiveres. Køber du kvalitet vil gen aktiveringen være kort, så kølemadrassen hurtigt er klar til hunden igen.

Kølemåtter findes i svingende kvalitet og det er super ærgerligt at stå med et produkt, der ikke lever op til forventningerne. Derfor har jeg her samlet et udvalg af de kølemåtter til hunde, som har klaret sig bedst i test og som har fået de bedste anmeldelser af såvel fagfolk som hundeejere landet over.

3 gode råd til dig der skal købe en kølemåtte til din hund

 1. Køb en kølemåtte i en god kvalitet - En kølemåtte skal være lavet i en super god kvalitet for at kunne holde til hundens klør uden, at den går i stykker. Vælg derfor kvalitet som de kølemadrasser jeg har fremhævet i denne artikel.
 2. Køb en kølemåtte i en passende størrelse - Kølemåtter findes i flere størrelser. Køb en der er rigelig stor, så din hund kan ligge udstrakt og blive kølet godt af. Skal kølemåtten bruges i bilen eller transportburet, så mål efter hvor meget plads, du har at gøre godt med.
 3. Overvej om du har brug for flere størrelser - Det er ofte praktisk at købe mere end én kølemåtte, så du både kan have en i hundekurven og en i bilen for eksempel. Så er du fri for at transportere kølemadrassen frem og tilbage og er sikker på at den passer i størrelsen.

Hvilken kølemåtte til hunde er bedst i test?

1. Companion hunde kølemåtte

Companion hunde kølemåtte

Smart gel kølemåtte til hunde uden brug af vand eller el

Understøtter reguleringen af hundes kropstemperatur på de varme dage, køler igennem kropskontakt. Bruger ikke vand eller el og kan køle i flere timer, efter en kort pause kan måtten bruges igen. Læs mere hos DyreVerdenen

2. Active Canis Cooling Pad hunde kølemåtte

Active Canis Cooling Pad hunde kølemåtte

Active Canis hunde kølemåtte

Kølemåtte, der køler hurtigt uden brug af elektricitet eller vand. Nem at rengøre og tørre og lavet af ikke-giftige materialer. Måtten vil gradvist afkøle hundens kropstemperatur i stedet for at hunden ligger på en kold overflade for at køle af. Køleeffekten aktiveres straks, når hunden ligger sig på... Læs mere hos Dyrelageret

3. Coolpets kølemåtte til hunde

Coolpets kølemåtte til hunde

En god kølemadras til hunde, der holder din hund nedkølet på varme dage!

Kølemadras ⮞ Holder din hund nedkølet på varme dage! Coolpets kølemåtte til hunde, er den kølige løsning og bedste tilbehør til din hund i de varme sommermåneder, for at holde din hund kølig og forhindre overophedning. Denne kølemadras skal hverken sætt... Læs mere hos Petlux

Hjælp din hund med at regulere kropstemperaturen med en kølemåtte

Når sommeren melder sin ankomst kan varmen være en udfordring for både mennesker og dyr. Men hvor vi har svedkirtler placeret på hele kroppen og dermed kan svede og regulere vores kropstemperatur, så er hunden ikke lige så heldigt stillet.

Hunde sveder nemlig kun gennem deres næser og trædepuder og varmen bliver derfor hurtigt ulideligt for dem. Den kan føre til ubehag for hunden og i værste tilfælde hedeslag. Faktisk dør flere hunde hvert år pga. hedeslag. Med en kølepude kan du hjælpe din hund med at regulere kropstemperaturen både hjemme i din bolig men også i bilen og transportburet.

Kølepuden kan sænke kropstemperaturen med over 10 grader i forhold til rumtemperaturen og dermed hjælpe din bedste ven gennem sommeren. Hvis du er i tvivl om hvilken kølemåtte du skal købe, hvor stor den skal være osv., så læs med videre hvor jeg gør dig klogere på alt, hvad der er værd at vide om kølemåtter eller kølemadrasser, som de også kaldes.

Hvad er en kølemåtte til hunde?

En kølemåtte eller kølemadras som de også kaldes, er et rigtig smart produkt, der hjælper din hund med at komme af med varmen på varme sommerdage og hele året rundt, hvis du har en hund med tyk pels, der let kan få det varmt indendørs.

Kølemåtten fås i flere størrelser, således at du kan finde en kølemåtte, der passer til din hund, uanset om du har en chihuahua eller du har en Grand Danois. At du kan få den i flere størrelser gør også, at du let kan finde en passende størrelse som du skal bruge på stue- eller terrassegulvet, i hundekurven, i bilen eller i transportburet.

En kølemåtte skal hverken lægges i isvand, kommes i fryseren eller tilsluttes en stikkontakt for at virke. Det kølende gel i måtten bliver automatisk aktiveret når hunden lægger sig på kølepuden og holder den kølende effekt i 3 - 4 timer.

Det er forskelligt fra kølemåtte til kølemåtte, hvor meget du kan forvente den kan sænke temperaturen. Men en god kølemåtte bør kunne sænke temperaturen med 10 - 15 grader i forhold til rumtemperaturen. Køber du en kvalitets kølemåtte til din hund, så vil kølemåtten genvinde sin fulde kraft på under 1 minut, hvis hunden rejser sig op.

Kølemåtten er helt sikker for din hund, fordi den udvendigt består af en kraftig polyester fiber og indvendigt er den kølende gel fremstillet helt uden giftstoffer, så din hund ikke bliver syg, hvis måtten skulle gå i stykker. Det skal dog siges, at kølemåttens betræk er ekstremt kraftigt og hverken tager skade af hunde klør eller tænder.

Sådan fungerer en kølemåtte til hunde

Kølemåtter til hunde indeholder en ikke-giftig kølegel som er selvaktiverende. Det betyder, at du hverken skal forkøle den med isvand, komme den i fryseren eller bruge elektricitet for at få den til at virke.

En kølemåtte aktiveres ved berøring og “genoplader” sig selv. Når hunden lægger sig på kølemåtten, så aktiveres køle gelen indeni måtten og puden bliver dejlig kølig at røre ved.

Kølemåtten fungerer på den måde at den absorbere kropsvarmen fra hunden og lader derefter varmen fordampe tilbage i luften, gennem de områder af kølepuden som hunden ikke berører.

Når hunde er så begejstret for kølemåtter, så er det fordi kølemåtten allerede inden den aktiveres, føles dejlig kølig. Og når hunden så lægger sig på den, så bliver den gradvist køligere og holder din hund sval længe.

Køber du en kvalitets kølemåtte, så vil den kunne sænke kropstemperaturen på din hund med 10 til 15 grader i forhold til rumtemperaturen. Det er en kæmpe hjælp for din hund på en sommerdag og kan sikre, at din hund ikke får hedeslag.

En kølemåtte begynder at aftage sin effekt efter et par timer, men en god kølemåtte er super hurtig til at genoplade eller genaktivere sig selv, de bedste gør det på under ét minut. Det betyder, at kølemåtten kan nå at genaktivere sig selv mens hunden rejser sig op for at vende sig rundt på den anden side.

Kølevest til hund - Du kan ikke kun få kølemåtter til at hjælpe din hund med at regulere deres kropstemperatur. Du kan også få køleveste til hund i forskellige størrelser. En kølevest kan gøre en verden til forskel for en tykpelset hund, når i går tur eller når den sidder i bilen, hvor den trods en kølemåtte kan have svært ved at komme af med varmen.

Hvorfor er det vigtigt at hjælpe hunden med at regulere kropstemperaturen

Hunde er opbygget anderledes end mennesker. Hvor mennesker har svedkirtler på hele kroppen og derfor let kan regulere vores kropstemperatur, så har hunde kun svedkirtler på næsen og på trædepuderne.

En hund kan altså ikke svede gennem huden. Derfor ser du også ofte at hunde halser, altså trækker vejret hurtigt med tungen ude af munden. Det er hundens måde at køle sig ned på. Det kaldes for termoregulering.

En hund i det fri ville selv sørge for at finde skygge og køle sig ned, men da hunden i dag er menneskets bedste ven og følger os i tykt og tyndt, så sætter vi ofte hunden i situationer, hvor den ikke har mulighed for selv at regulere sin kropstemperatur.

Det kan være, når du kører i bil. Bilen er et lille indelukket område, der er lavet i metal og derfor meget hurtigt kan stige voldsomt i temperatur. Derfor må du heller aldrig lade din hund være alene i bilen på en sommerdag. Men selv med airconditioning tændt i bilen,så kan det være svært for hunden at finde svale. Her er en kølemåtte fantastisk. Måske kombineret med en kølevest.

Men også i hjemmet kan det være svært for din hund at korrigere kropstemperaturen på varme dage og har du en tykpelset hund som en siberian husky eller en samojed, den grønlandske slædehund, så kan dit hjem føles som en gruekedel, for din hund året rundt. Igen vil en kølemåtte i hundekurven gøre en kæmpe forskel for din hunds velbefindende.

En kølemåtte er super praktisk at have med på tur, da den ikke kræver elektricitet for at virke.

10 fordele ved en kølemåtte til hund

 • Sikre at hunden kan blive kølet ned hele døgnet rundt
 • Kølemåtten bliver aktiveret ved bevægelse så hunden kan selv “tænde” den ved behov
 • Regulerer din hunds kropstemperatur så hunden altid har det behageligt
 • Minimerer effektivt risikoen for at din hund bliver overophedet
 • Velegnet til brug på såvel gulv, hundekurv, transportbur og bilen
 • Kan foldes sammen så den intet fylder når den ikke er i brug
 • Nem at rengøre
 • Kan bruges i kombination med en kølevest
 • Lavet af holdbart polyester fiber på ydersiden der kan modstå hundekløer
 • Lavet med kølegel uden giftstoffer

Sådan finder du den bedste kølemåtte til DIN hund

Den store hype omkring kølemåtter til hunde er ikke uden grund. Kølemåtten har været en game-changer, når det kommer til at være i stand til at hjælpe hunden gennem sommermånederne og gør den det mere behageligt på køreture.

Er du i tvivl om hvilken kølemåtte du skal vælge, så stil dig selv følgende spørgsmål - så er du godt klædt på til at træffe det rigtige valg og finde den bedste kølemadras til din hund.

Hvor skal kølemåtten anvendes?

Det kan godt betale sig, at gøre sig et par tanker om, hvor kølemåtten skal anvendes. Har du brug for en kølemåtte, der skal ligge stationært på hundepuden eller i bilen, så kan du sagtens købe en god tyk model.

Leder du derimod efter en kølemåtte, som du let kan tage med dig når i skal ud af huset,så kan det være mere praktisk at vælge en tyndere model, som fylder mindre når den er foldet sammen.

Har du brug for mere end én kølemåtte?

Mange starter med at købe én kølemåtte, men bliver hurtigt så begejstret for den, at de opdager, at det er mere praktisk at købe flere kølemåtter.

På den måde behøver du ikke flytte rundt på kølemadrassen, men kan have en liggende fast de steder, hvor hunden opholder sig meget. Det kan være i dens hundekurv(e), i bilen, transportburet eller i fodenden af din seng.

Ved at købe flere kølemåtter har du også mulighed for at vælge kølemåtter, der passer nøjagtigt i målene til de forskellige placeringer.

Hvilken størrelse kølemåtte har du brug for?

Der findes flere størrelser af kølemåtter. Det gør, at du kan finde en kølemåtte, der passer i størrelsen til din hund uanset størrelse.

Når du skal vurdere den korrekte størrelse til din hund, så skal den være stor nok til, at din hund kan ligge udstrakt på siden på kølemåtten. Er du i tvivl om to størrelser så vælg den største.

Skal du købe en kølemåtte til bilen eller transportburet, så er det en god idé at checke målene først, så du sikrer dig, at der er plads til kølemåtten.

De mest gænse mål for kølemåtter er

 • Lille: 40 x 30 cm
 • Medium: 50 x 40 cm
 • Stor: 65 x 50 cm
 • X-Large: 90 x 50 cm
 • XX-Large: 110 x 70 cm

Hvor længe køler kølemåtten?

Når du køber en kølemåtte, så er et af de steder, hvor du virkelig kan mærke kvaliteten, når det kommer til, hvor længe kølemåtten køler.

En kølemåtte har en cyklus. Den har en konstant kølig overflade, men når hunden lægger sig på kølemåtten og den bliver aktiveret, så begynder den langsomt at blive køligere og køligere, indtil den topper og langsomt køler af igen.

Køber du en kvalitets kølemåtte til hund så kan du regne med at kølemåtten køler i 2 til 4 timer.

Hvor hurtig er kølemåtten om at genaktivere sig selv?

Det er vigtigt, at se på hvor længe kølemåtten køler, men det er også vigtigt, at se på hvor længe kølemåtten er om at genaktivere sig selv. Altså hvor lang tid der går, fra hunden rejser sig fra kølemåtten og indtil kølemåtten er klar til at hunden lægger sig igen.

Igen er det her hvor kvaliteten virkelig spiller ind. Nogle kølemåtter i dårlig kvalitet kan være op imod en time om at genaktivere sig selv, for derefter kun at køle i max 2 timer.

Køber du god kvalitet, så kan du få en kølemåtte der genaktivere sig selv på under 1 minut. Det betyder, at den altid er klar til at hjælpe din hund af med varmen.

Skal det være en kølemåtte eller en køleseng?

Langt de fleste kølemåtter er som navnet indikerer måtter, altså tynde gelpuder med et polyesterfibre betræk. Det er super praktisk, fordi det er let at rengøre og ikke mindst så fylder det næsten ingenting og kan foldes sammen, når det ikke er i brug.

Der findes dog også kølesenge som er en kombination er en hundeseng og en kølemåtte. Den har en kølende måtte med en blød ring omkring som “omfavner” hunden og giver tryghed.

Har kølemåtten en kraftig og modstandsdygtig overflade?

Fordi kølemåtten ikke ligger beskyttet under et tæppe eller lignende, så er den udsat for stor slid fra hundens poter. Det er derfor vigtigt, at du køber en kølemåtte i en god kvalitet så den ikke går i stykker.

Køber du en kølemåtte fra en producent indenfor EU, så kan du være sikker på at kvaliteten er i orden, da der stilles strenge krav til polyester-fiberens tykkelse.

Er den rengøringsvenlig?

Det kan ikke undgås, at en kølemåtte bliver beskidt og det er derfor vigtigt at den kølemåtte du vælger, er let at rengøre. Du finder ikke en kølemåtte du kan smide i vaskemaskinen. Det er no go.

Men du kan sagtens finde en kølemåtte med en overflade der gør, at du let kan rengøre den med vand, sæbe og en svamp.

Kan den foldes sammen?

Det kan være super praktisk at vælge en kølemåtte, der kan foldes sammen, hvis ikke du bruger den hele året rundt. Det gør den lettere at opbevare i for eksempel bilen, hvor der sjældent er for meget plads.

Køllemåtten kan sagtens bruges udendørs, men den bør ikke ligge i direkte sollys i længere tid af gangen, da det kan ødelægge den kølende gel inde i kølemåtten.

Sådan rengør du en kølemåtte til hund

En kølemåtte til hund bør ikke dækkes over med et tæppe eller lignende, da den kølende virkning derved vil blive minimal - derfor kan det heller ikke undgås at kølemåtten bliver beskidt og har brug for rengøring.

Du kan sagtens rengøre kølemåtten men du skal vide hvordan så du ikke ødelægger den. Vigtigst af alt - kølemåtten må IKKE maskinvaskes.

Det skal du bruge:

 • En svamp eller blød børste
 • Opvaskemiddel
 • Et gammelt håndklæde

Sådan gør du:

 1. Lav en spand sæbevand. Du kan bruge den sæbeblanding du ønsker, men jeg har haft god erfaring med almindelig opvaskemiddel. Opvaskemiddel er lavet til at opløse fedt og er derfor rigtig velegnet til at fjerne fedt og snavs fra hundens pels.
 2. Hæld sæbevand på kølepuden. Hæld sæbevand på kølepuden eller skum sæbevandet op og fordel skummet hen over puden og lad det sidde i et par minutter.
 3. Brug en svamp eller blød børste. Når du skal rengøre kølemåtten, så må du ikke skure og skrubbe voldsomt på overfladen. Brug derfor en svamp eller en blød opvaskebørste til at løsne skidt og fedt. Det er som regel ikke noget problem, hvis du lader sæbevandet virke et par minutter først.
 4. Skyl grundigt efter med vand. Når køllemåtten er ren, så skal den skylles helt ren for sæbevand.
 5. Tør med et håndklæde og hængetør aldrig. Når kølemåtten er skyllet af for sæbevand, så mangler du bare at tørre den. Det kan du gøre med et gammelt håndklæde eller viskestykke. Du må aldrig hænge kølemåtten til tørre på tørrestativet, da den i så fald går i stykker. En kølemåtte skal altid ligge horisontalt.

Har du fundet den bedste kølemåtte til DIN hund?

Nu har jeg gennemgået a - z, når det kommer til kølemåtter til hunde og jeg håber, du er blevet meget klogere på denne spændende nye opfindelse, der gør det meget lettere at være hund på varme dage.

Sidder du tilbage med spørgsmål til en af de kølemåtter, jeg har præsenteret dig for her, som jeg ikke har haft plads til i min gennemgang, så skal du blot følge linket videre til forhandleren.

Hos forhandleren kan du finde den komplette produktinformation på samtlige kølemåtter. Det er også på forhandlerens egen side at du kan foretage dit køb.

Som rosinen i pølseenden har jeg gjort det let for dig at se hvor du finder den bedste pris på den kølemåtte som du har forelsket dig i.

Rigtig god fornøjelse med kølemåtten. Jeg er sikker på, din hund vil elske dig for den.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 kølemåtter til hunde, har Ernst E. Olesen valgt Companion hunde kølemåtte, som den bedste hunde kølemåtte i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære kølemåtter til hunde, herunder bl.a. Active Canis Cooling Pad & Coolpets.

4 ofte stillede spørgsmål til hundekølemåtter

Hvordan virker en hundekølemåtte?

En hundekølemåtte virker ved at den gradvist nedkøler hundens kropstemperatur og dermed lettere lader den komme gennem de varme sommerdage til trods for sin varme pels. Køleeffekten opnås for hunden gennem kropskontakt med måtten.

Hvordan renser man en hundekølemåtte?

En hundekølemåtte renses ved overtørring med en fugtig klud eller også vaskes betrækket om muligt. Undgå et tykt tæppe på toppen, da det vil nedsætte måttes afkølende effekt.

Hvor skal hundekølemåtten ligge i huset?

En hundekølemåtte bør placeres på en kølig placering i hjemmet og uden direkte sol. Så har din hund altid et køligt sted den kan trække sig tilbage til når det bliver for varmt.

Hvad er en kølemåtte til hunde?

En hundekølemåtte er i bund og grund blot en kølig overflade, hvor hunden kan lægge sig og få kropstemperaturen ned.

Anbefalingerne er givet af • Elskerdyrs hundeejer & hundeguru
Skriv til Ernst

Ernst er manden der siger 'årh' når han ser en sød hund på gaden og får lov til at klappe den. Han har en Golden Retriever, som han går mange ture med ved stranden i Vestjylland hvor han residerer. Han ved alt om hunde!

Bedøm denne artikel
18 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5