Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Må hunde få banan? (Ja, & sådan gør du det ekstra lækkert)

Må hunde få banan? (Ja, & sådan gør du det ekstra lækkert)

Hjemmelavede hundesnacks er blevet utrolig populære. Det er dog ikke alt, din hund kan tåle og du bør derfor gøre dit forarbejde, inden du udvælger ingredienser til dine hundekiks mm. Når det kommer til banan, har jeg gjort forarbejdet for dig og i denne artikel kan du læse alt om, hvordan du kan forkæle din hund med sunde og lækre banan-snacks.

Af Elskerdyrs hundeejer & hundeguru
Indholdet er opdateret tirsdag d. 9. november 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 29. juli 2021.

Som hundeejer er der ikke noget bedre end at kunne gøre sin firbenede ven glad med en lækker snack. Mangler du alternativer til de almindelige hundesnacks, så kan du overveje om en banan-snack var noget for din hund.

For det første er det vigtigt at have for øje, at hunde ikke kan tåle det samme som vi mennesker. Dette skyldes, at hunde ikke har de samme enzymer til at nedbryde diverse fødevare i fordøjelsessystemet. Derfor kan spørgsmålet om, hvorvidt hunde kan tåle banan altså melde sig.

Det korte svar på spørgsmålet er JA! Hunde kan godt tåle banan.

Faktisk så indeholder bananer op til flere sunde vitaminer, mineraler og antioxidanter, der er super gode for hundens:

 • Hjerte
 • Immunsystem
 • Knoglestruktur
 • Humør
 • Fordøjelsessystem

Blandt vigtige vitaminer og mineraler er bananer blandt andet fyldte med:

 • B6 vitamin
 • Kalium
 • C-vitamin
 • Magnesium

Bananer er ydermere rige på fibre, hvilket er rigtig godt for din hund, hvis den døjer med fordøjelsen. Tilstedeværelsen af magnesium er super godt for at understøtte hundens knoglestruktur til opbyggelse af stærkere knogler.

Derudover hjælper magnesium til at bedre optagelsen af vigtige vitaminer. Det lave salt- og kolesterolindhold gør desuden bananer til et fantastisk alternativ til de almindelige hundesnacks.

Af denne grund er der mange dyrlæger, der anbefaler lige netop banan som et godt supplement til de typiske hundesnacks.

Begræns dine banan-snacks

Det er dog vigtigt at notere sig, at bananer indeholder store mængder sukker. Du bør derfor begrænse mængden af banan til hunden, da for store mængder sukker kan give problemer med hundens tænder.

På længere sigt kan hunde, der får tilføjet for meget sukkerholdigt føde desuden få problemer med sygdomme relateret til overvægt. Et for stort sukkerindtag på én gang kan ydermere bevirke, at hunden kan få dårlig mave i form af diarré.

Det er derfor vigtigt kun at give det i en begrænset mængde. Banan-snacks skal altså ses som et lækkert alternativ til dine andre hundesnacks i hverdagen. Nøjes du med en lejlighedsvis banan-snack i ny og næ, og i kontrollerede mængder, er det derfor helt ok. Her passer udtrykket “Alt med måde” super godt ind.

Undgå bananskralden

Vær opmærksom på kun at give din hund stykker af selve bananen og undgå at give den skralden. Som udgangspunkt er der intet i skralden, som din hund ikke kan tåle. Du kan dog risikere, at skralden blokerer fordøjelseskanalen, og vi vil derfor stærkt fraråde at give din hund denne.

Det kan koste dyrt i dyrlægeregninger, hvor man i værste tilfælde må ty til operation. Det er ikke behageligt for hverken dig eller din hund. Lad derfor vær med at tage chancen!

Det er desuden vigtigt at notere sig, at der ikke to hunde der er ens. Derfor kan nogle hunde bedre tåle nogle fødevarer end andre. Prøv dig derfor forsigtigt frem, hver gang du tilføjer nyt til hunden og vær opmærksom på, hvordan din hund reagerer.

Lad dig dog ikke skræmme. Bananer er som tidligere nævnt sprængfyldte med gode vitaminer, mineraler og antioxidanter. De kan derfor i moderate indtag, være super gode og lækre snacks til din firbenede ven.

Sådan gør du dine banan-snacks ekstra lækre

Kunne du tænke dig at forsøge med banan-snacks, så er der flere sjove måder, du kan give dem på. Her vil vi komme med ideer til nye sjove snacks, som du kan eksperimentere med derhjemme.

Den hurtige:

Most eller rå banan - er både hurtigt og nemt.

En lækker snack til sommervarmen:

På hede sommerdage kan det være lækkert med en kølig snack til os selv og hunden. Bananis er den perfekte snack, hvor den ud over sine mange gode vitaminer og mineraler samtidig er nedkølende og væskegivende.

Most banan i isterningbakker

En lækker, kølig og nem snack til dig og din hund, der ikke kræver den store forberedelse. Med blot 3 ingredienser og en isterningbakke, er du allerede godt på vej til disse lækkerbiskner.

Ingredienser:

 • 1 banan
 • En smule vand
 • Evt. En smule neutral yoghurt - Tilføjes yoghurt skal der blot tilsættes ganske lidt vand. Her kan tilføjes en ekstra banan, hvis man opdager at blandingen er for flydende. Prøv jer frem efter jeres favorit.

Fremgangsmåde:

 1. Mos bananen(erne).
 2. Tilføj kun lidt vand og eventuelt den lille smule yoghurt.
 3. Kom blandingen i isterningebakker og sæt i fryseren.

En hurtig snack på farten. Frys en banan ned i skiver. De nedfrosne bananskiver er gode snacks på de varmere dage og kan spredes ud i hjemmet eller haven. De er geniale til at holde hunden beskæftiget en rum tid, samtidig med at de er lækre nedkølende i sommervarmen.

Banan-peanutbutter-is

Prøvede du opskriften på banan-isterninger, og blev det et hit, så bør du forsøge med denne banan-peanutbutter-is! Det er altid godt med variation, og var førnævnte et hit, bliver denne snack det garanteret også.

Ingredienser:

 • En skive ost
 • En banan
 • En spiseske peanutbutter der ikke indeholder xylitol

Fremgangsmåde:

 1. Miks ovennævnte ingredienser sammen i en skål.
 2. Sæt dem på køl i isterningebakker i fryseren.

Det kan være en god idé at have hunden under opsyn, når du giver hundeis og frosne bananstykker. Her kan du med fordel forsøge at opfordre hunden til at slikke på isen frem for at sluge den.

Sluger hunden en for stor klump is, kan det nemlig føre til ubehag og mavepine. Er det derfor tænkt som snacks, inden du smutter ud af døren, så sørg for at bidderne er ganske små.

Godbidder med banan, æble og kanel

Vil du gøre din firbenede ven ekstra glad, så bør du prøve denne nemme opskrift på sunde hjemmelavede hundesnacks. Forkæl din hund med de lækreste godbidder med banan, æble og kanel.

Det gode ved disse snacks er, at de indeholder en masse sunde vitaminer og mineraler for hunden. Derudover har de et lavt saltindhold, set i forhold til de godbidder du finder i butikkerne.

Har du lagt mærke til, at der er kanel i opskriften så fortvivl ej. Hunde kan som vi mennesker godt tåle kanel, hvis du blot sørger for at holde det på et minimalt niveau. Prøv vores opskrift på disse lækre godbidder, vi er sikre på, at de vil blive et rent hit hos din hund.

Ingredienser til ca. 60 stks:

 • 1 most banan
 • 60 gram fint hakkede æbler
 • 80 gram honning
 • 120 gram havregryn
 • 0,5 tsk kanel
 • 1,5 dl vand
 • 155 gram hvedemel
 • 1 knivspids salt

Vil du gøre snacken ekstra lækker kan der tilføjes 1 finthakket gulerod hertil.

Fremgangsmåde:

 • Forvarm ovnen på 180 grader.
 • Miks det fintrevet æble, den moste banan, (evt. fintrevet gulerod) med vand og havregryn, så det hele bliver blødgjort.
 • Tilføj kanel, salt og honning og rør det hele godt sammen.
 • Mel tilføjes lidt efter lidt, hvortil det æltes godt med hænderne. Det er vigtigt, at dejen er fast og ikke klistrer for meget (Er dette tilfældet, tilføjes en smule mel efter din vurdering)
 • Rul dejen i en lang pølse.
 • Hak dejen ud i små stykker og rul dem til kugler, som når man laver pebernødder.
 • Placér dine godbidder på en bageplade med bagepapir. Dyb dine fingre i et glas vand, hvormed du trykker kuglerne flade.
 • Godbidderne bages midt i ovnen ved 180 grader i ca 50 minutter. Når halvdelen af tiden er gået (25 minutter) vendes godbidderne.
 • Lad dem afkøle en 3-4 timer, så de bliver sprøde, før de er klar til brug.

Prøv de forskellige opskrifter, og find sammen med din hund frem til jeres favorit-banan-snack.

Rigtig god fornøjelse!

Artiklen er skrevet af • Elskerdyrs hundeejer & hundeguru
Skriv til Ernst

Ernst er manden der siger 'årh' når han ser en sød hund på gaden og får lov til at klappe den. Han har en Golden Retriever, som han går mange ture med ved stranden i Vestjylland hvor han residerer. Han ved alt om hunde!

Bedøm denne artikel
12 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5